Nascholing: Kinderziekten

Datum: 27 september 2014


Introductie

Tijdens dit seminar zullen de veelvoorkomende kinderziekten vanuit zowel medisch als klassiek homeopathisch perspectief worden besproken. Het eerste deel van de dag zal gaan over het medisch perspectief. Dat wil zeggen dat de verschillende vormen van pathologie bij specifiek kinder worden besproken en uitgelegd, uitgangspunt hierbij is de regulier medische kant. Nadruk wordt gelegd op de valkuilen en symptomen die mogelijk kunnen duiden op een ernstigere aandoening, de zogenaamde rode vlaggen. Tevens zal ook aandacht worden besteed aanbijwerkingen van reguliere medicatie. Het is de bedoeling dat de theorie ondersteund wordt door casuïstiek, video's, plaatjes, etc.

Het tweede gedeelte bestaat uit de klassiek homeopathische benadering van verschillende kinderziekten. Dat wil zeggen dat de materia medica van belangrijke 'kinderziekte' middelen wordt besproken (zowel voor acute als chronische situaties), relevante theorie en duidelijke casuïstiek aan bod komt.

Voor beide gedeelten zal een handout worden gemaakt die vooral praktijk gericht is.

Het eerste gedeelte dient als medische bijscholing en het tweede gedeelte als klassiek homeopathische bijscholing. Het is mogelijk om alleen het medische of alleen het homeopathische gedeelte te volgen. Indien je op de hoogte wilt worden gehouden kan je je email adres plaatsen op de verzendlijst of bezoek regelmatig www.ockh.nl/nascholing.

Gedurende de pauze wordt de deelnemers die de hele dag mee doen een gratis lunch aangeboden.

Programma

Medisch

Klassieke homeopathie

Sprekers

Drs. Art Bosschieter

Op de team-pagina lees je meer over Drs. Art Bosschieter.

Rob Willemse

Ga naar deze pagina voor meer informatie over klassiek homeopaat Rob Willemse.

Accreditatie

Accreditatie is toegekend door: LHC, NOKH, NWP, VBAG

Accreditatie is in aanvraag bij: BKHD, NVKH

Belangrijke informatie

Wanneer

Datum: 27 september 2014

Tijd: 10:00-17:00 uur (10:00 t/m 13:15 uur medisch, 13:45 t/m 17:00 uur homeopathie)

Kosten


Na inschrijving ontvang je per email een factuur waarop alle relevante gegevens staan om het inschrijfgeld over te maken. Inschrijving is pas definitief nadat het volledige bedrag is overgemaakt. Bij annulering wordt altijd 5 euro administratiekosten in rekening gebracht. Restitutie bij annulering op of na 10 dagen voor de geplande datum is helaas niet meer mogelijk.

Hier kunt u ook de algemene voorwaarden voor het inschrijven voor een themadag vinden.

Locatie

Christiaan Huygens College
Broodberglaan 3
5628 EJ Eindhoven

Klik hier voor de kaart en routebeschrijving. Vanaf de A50, neem afrit 7.

Let op: U dient aan de schoolkant van de straat te parkeren! Dit is een afspraak met de omwonenden.

Inschrijfformulier

Klik hier om het inschrijfformulier in te vullen.

Archief van vorige nascholingen over dit thema

Evaluatie van 12 mei 2012

De evaluatieformulieren zijn verwerkt en het resultaat kan je zien in onderstaand plaatje.

Evaluatie Kinderziekten 12 mei 2012

Video: Uitleg over de klassiek homeopathische visie op vaccineren

In deze video wordt besproken wat men kan doen om eventuele effecten van vaccinaties te behandelen met klassieke homeopathie. Het is niet zo dat vaccinatie altijd problemen oplevert. Om eventuele problemen te voorkomen of naderhand te behandelen kan men het beste zoeken naar een middel dat bij de patiënt past in plaats van standaard middelen. Er zijn namelijk helaas geen standaard middelen voor eventuele klachten voor vaccinatie. In de video wordt geen advies gegeven voor of tegen vaccineren en wordt ook niet gesteld dat je met een homeopathisch middel vaccinatie kunt vervangen.

Vaccinatie in relatie tot gezondheidsniveau's

Deze video legt uit hoe het effect van een vaccinatie (geen, milde, heftige en zeer heftige reactie) verklaart in welk gezondheidsniveau men zat ten tijde van de vaccinatie en naar welk gezondheidsniveau men eventueel verschuift. In de video wordt geen advies gegeven voor of tegen vaccineren en wordt ook niet gesteld dat je met een homeopathisch middel vaccinatie kunt vervangen.

Koorts bij kinderen

In deze video legt Drs. A. Bosschieter uit wat koorts bij kinderen precies is en waar je op moet letten.

Adviezen bij kindermishandeling

Kindermishandeling is een veel voorkomend probleem, helaas komt het vaker voor dan we vaak denken. In deze video legt Drs. Art Bosschieter uit wat de definitie van kindermishandeling is, hoe het zit met de rechten en plichten van de melder, de symptomen die mogelijk kunnen wijzen op kindermishandeling en wat consequenties kunnen zijn voor het kind. Tevens geeft hij aan waar meer informatie te halen is. Overigens wordt tijdens de video niet besproken dat het ook mogelijk is om het AMK te bellen om, desnoods anoniem, informatie te krijgen indien kindermishandeling vermoed wordt. Dit hoeft niet per se te resulteren in ingrijpen van het AMK.

Differentiaal diagnose van middelen bij otitis media

Otitis media komt frequent voor bij kinderen. Met behulp van klassieke homeopathie kunnen we daar gelukkig vaak wat aan doen. Enkele midddelen die we kunnen gebruiken om otitis media te behandelen worden besproken in deze video. Vooral wordt nadruk gelegd op differentiaal diagnose tussen de verschillende middelen.

Differentiaal diagnose van middelen bij 'Failure to thrive'

Problemen met groeien, zogenaamde 'failure to thrive', komen ook in Nederland steeds vaker voor. Er zijn een aantal middelen waar je aan kan denken, vooral Tuberculinum Bovinum Kent, Silicea Terra, Abrotanum en Aethusa Cynapium maar ook andere middelen. In deze video worden de verschillen tussen de middelen uitgelegd.

Bookmark and Share

Nieuws

Copyright 2018 Opleidingscentrum Klassieke Homeopathie - Voorwaarden