Monique Cornelissen (administratie, klassiek homeopaat)

201904_OCKH_Monique

Na de middelbare school heeft Monique zo’n 6 jaar kunstonderwijs gehad, academie en privé lessen. Beeldhouwen. Daarnaast speelt ze vanaf haar 12de jaar cello, in orkesten, trio en samen met een pianist. Monique komt dus qua opleiding voornamelijk uit de kunst en cultuurhoek. Ze is even lang met paarden en honden in de weer geweest.

De klassieke homeopathie kwam in beeld na een miraculeuze genezing van een logeerhond met een gescheurde milt (diagnose dierenarts). Ze had al wel eens wat gelezen over homeopathie en had een simpel boekje met middelen die op acute situaties kunnen werken. Ze heeft zo’n middel bij de drogist gehaald, het de hond in de bek geschud en de volgende dag was ze vrolijk en fit, terwijl ze vanaf het moment dat ze kwam nog geen 10 meter kon lopen…. Verschrikkelijk nieuwsgierig geworden, is ze alles gaan lezen over homeopathie wat ze kon vinden. Tenslotte de opleiding gedaan en vanaf 1995 heeft Monique een eigen praktijk klassieke homeopathie.

Daarnaast heeft ze jaren les gegeven en is blijven lezen en bijleren. De leservaring heeft bijgedragen aan haar kwaliteiten om de stof uit te diepen en toe te lichten. Waar ze zich over het algemeen nogal snel verveelt, gebeurt dat nooit met klassieke homeopathie en alles wat daarmee te maken heeft…!

Opleiding en nascholingen:

  • HEAO Communicatie (Eindhoven)
  • Klassieke homeopathie voor dieren (Amersfoort)
  • International Academy of Classical Homeopathy – Video Course – Nederland (Groesbeek)
  • Open teaching courses – Griekenland (Alonissos)
  • Verscheidene Levels of Health seminars (Alonissos, Griekenland)
  • Diverse nascholingen op het gebied van dieren